Google opens a futuristic campus Mountain View, which will employ 4,000 people – Times-Herald

Read Time:5 Minute, 9 Second
David Radcliffe, vice president of real estate and workplace services at Google, was spotted on the technical titanium campus at Bay View in Mountain View. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

MOUNTAIN VIEW – Google this week opened the Bay View campus at NASA’s Ames in Mountain View, saying 4,000 people will work in a futuristic green complex that runs off solar panels resembling dragon scales.

The development of the three buildings along with the Google Charleston East project in Mountain View, which is due to open in 2023, represents a change for technical titanium.

“This is the first time we’ve set up one of our own large campuses,” said David Radcliffe, vice president of real estate and workplace services. “The process has given us the opportunity to rethink the very idea of ​​the office.”

The result is an attractive campus that has sprung up on NASA’s Ames Research Center, a group of buildings that is ready to offer people new ways to work and interact with employees in a world turned upside down with the onset of coronavirus.

A Google employee walks past the bike lane
A Google employee walks past the bike lane at the new titanium technology campus in Bay View. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)
The exterior of the new Google Bay View campus was photographed on Monday, May 16, 2022, in Mountain View, California.  The 42-acre campus is 1.1 million square feet, with two office buildings, an event center and 20 acres of open space.  .  (Arik Crabbe / Bay Area News Group)
Exterior of the new Google Canopy Bay View campus in Mountain View. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)
Google employees meet in a gathering room at the new Bay View campus on Monday, May 16, 2022, in Mountain View, California.  The 42-acre campus is 1.1 million square feet, with two office buildings, an event center and 20 acres of open space.  (Arik Crabbe / Bay Area News Group)
Google employees meet in a gathering room at the new Bay View campus. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

Google began construction of the complex in 2017, a few years before the coronavirus struck in 2020, launching a pandemic that dramatically changed attitudes toward personal office work – as well as the very nature of how those offices would be designed and operated.

With available vaccines and fears arising from the deadly virus beginning to weaken, technical titans such as Google are gradually dragging employees back to the office. Companies advertise the value of personal collaboration.

The new campus is 1.1 million square feet, consisting of two large office buildings, an event center for 1,000 people and a residential complex of four buildings with 220 rooms, which will house short-term space for employees.

Google, based in Mountain View, says it has created a campus that was designed in collaboration with world-renowned architects Bjarke Ingels Group and Heatherwick Studio, primarily to meet the needs and desires of employees.

“For those who come to the office, it was designed to balance the desire of Google employees to unite as a team with the need to create an environment that allows you to work with deep attention,” – said in Google.

The exterior of the new Google Bay View campus is photographed
Dragon-scale solar panels on the outside of the Google Bay View campus. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)
A Google employee was photographed at a gathering place on the new Bay View campus
A Google employee in the collection area on campus with a canopy in the search giant’s Bay View. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)
Office space is being photographed on the new Google Bay View campus
Office space in the new Google Bay View campus with a canopy. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

Inside the buildings are combined wide open spaces with 30 patios or atriums, as well as small rooms where people can escape to individual workspaces.

“Command rooms are at the top level and collection points are below, separating areas of focus and collaboration, providing easy access to both,” Google said in an e-mail.

The design of the second floor has options for floor tiles to give teams a certain area of ​​”neighborhood”, which can be changed according to their needs, according to Google.

Office space is being photographed on the new Google Bay View campus
Office at the new Google Bay View campus. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

The interiors include large sections on the upper levels that provide abundant natural light inside the buildings.

“We want people to have daylight, but there weren’t too many direct glare from the sun,” said Michelle Kaufman, director of real estate and services, research and development.

Office space on the new Google Bay View campus
Office space in the new Google Bay View campus with a canopy. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

The campus will use solar panels resembling dragon scales on the roof in harmony with the geothermal fields under the office complex to create an energy structure that can cool a huge structure in hot weather and heat it in cold weather.

“It’s the largest geothermal energy system in North America,” said Asim Tahir, director of real estate and jobs, energy and carbon.

Google employee Asim Tahir near the heating and cooling system at the new Bay View campus
Google chief Asim Tahir stands near the heating and cooling system at the new Bay View campus. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

It is estimated that about 50,000 dragon-scale solar panels have been installed on the outside of the building.

Locals will also be able to take advantage of the new Bay View campus in several ways. These include public access to extended lanes with panoramic views of the bay, improved cycling connections to Stevens Creek and Bay trails, as well as extended motorways and new bike lanes with RT Jones Road extension.

David Radcliffe, vice president of real estate and jobs at Google, walks past a mural on the new Bay View campus
David Radcliffe, Google’s vice president of real estate and jobs, walks past a mural at the new campus of search giant Bay Area in Mountain View. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

The campus includes 17.3 hectares of valuable natural areas, including wet meadows, forests and swamps, which are contributing to Google’s broader efforts to restore the Gulf’s missing main habitats.

The complex also creates a workspace that blends in with the new world of work after the pandemic.

The upper floor is divided into smaller quarters, separated by courtyards and connected by ramps, which gradually rise as people move towards the center of the building.

A Google employee is in the assembly room at the new Bay View campus
A Google employee at the new campus of search giant Bay View in Mountain View. (Photo: Aric Crabb / Bay Area News Group)

This change in the floor tiles gives the teams allotted space, which varies according to their needs. But design also keeps people close to their larger work community.

“The result is a building where you can feel connected to people, whether they’re part of your large 2,000-strong organization, your 50-member team, or your 10-member working group,” Radcliffe said. in a blog post about campus.

Source by [author_name]

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dr. Jen Armstrong of RHOC has applied to divorce her husband after eight years and three children
Next post A small California school district is restoring camouflage indoors